Фалшификатор на пари влиза в затвора, хванали го почерпен зад волана

0
Учител по физическо

28-годишен русенец ще прекара 3 и половина години в затвора при строг режим, съобщиха от Районния съд в Русе.

С. С. бил установен да управлява личния си автомобил „Мазда 6“ след употреба на значително количество алкохол. Дрегерът отчел 1,97 промила, направената по негово желание кръвна проба – 2,30 на хиляда концентрация на етилов алкохол в кръвта. За това С. С. получил наказание една година лишаване от свобода при строг режим, 500 лв. глоба и лишаване от право да управлява МПС за 1 година.

Нарушението обаче било извършено по време на изпитателния срок на присъдата, която 28-годишният русенец получил за това, че през 2021 година се признал за виновен в това, че изготвил неистински парични знаци (6 банкноти по 50 лева) и прокарал в обръщение три от тях, след като знаел, че са подправени. За тези две деяния приел да изтърпи едно общо наказание – 2 години и 6 месеца лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок.

След проведеното бързо производство Районен съд – Русе призна С. С. за виновен в това, че е управлявал МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда и му наложи наказания лишаване от свобода за срок от 1 година при първоначален строг режим, глоба в размер на 500 лв. и лишаване от право да управлява МПС за срок от 1 година. Приведено е в изпълнение и наказанието от 2 години и 6 месеца по споразумението, което следва да се изтърпи отделно също при строг режим. Присъдата подлежи на обжалване.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук