Русе почете паметта на Баба Тонка

0

С тържествена церемония по полагане на венци и цветя в знак на признателност пред паметника на Баба Тонка Обретенова в Русе беше отбелязана 130-годишнината от кончината на националната героиня.

Слова по повод паметната дата произнесоха и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев и директорът на Регионалния исторически музей проф. Николай Ненов.

„Баба Тонка, или както са я наричали – Буля Тиховица, е необикновена жена. Благодарение на нея семейството ѝ от обикновено се превръща в част от младата българска нация, за която проливат своята кръв“, каза проф. Ненов.

Заупокойна молитва за 130-ата годишнина от кончината на Баба Тонка Обретенова отслужиха Негово Преосвещенство Главиницкият епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит, и свещеници от Русенската Света Митрополия. В събитието се включиха Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев, Десислава Василева от Вокално студио за поп и джаз „Икономов“ с ръководител Вили Икономов, Младежкият гвардейски отряд към Общинския младежки дом, ученици от МГ „Баба Тонка“, ОУ „Любен Каравелов“ и ОУ „Отец Паисий“.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук