Пожар в луксозен жилищен комплекс в Измир, седем човека са ранени

0

След осем часа упорити усилия пожарникарите успяха да овладеят огромния пожар, който избухна на 27 април в едно от най-луксозните жилища в западната провинция Измир.

Седем души са ранени при пожара, който само за два часа поглъща 40 къщи в един от блоковете.

Тъй като външните фасади, таваните на балконите и щорите на сградите на мястото били направени от дърво, пламъците се ускорили за кратко време и бързо се разпространили към други апартаменти.

При уведомяването на мястото на инцидента бяха изпратени много противопожарни екипи. Екипите на община Измир бяха подкрепени от Регионалната дирекция по горите и полицейски автомобили с водни оръдия. Жителите на други сгради в комплекса също напуснаха домовете си като предпазна мярка.

От време на време от горящите апартаменти се чуваха и звуци от експлозии.

Губернаторът на Измир Селим Кьошгер, който пристигна на мястото на инцидента, докато продължаваха гасителните работи, заяви, че ръководството на обекта е евакуирало всички жители след избухването на пожара и че никой не е останал в сградите, така че няма жертви.

Кметът на Измир Тунч Сойер заяви, че екипите на пожарната са спасили много хора от балконите и че дървената фасада на сградата е затруднила работата им.

Хеликоптер за борба с горските пожари е изпратен и от западната провинция Айдън, за да се намеси в пламъците.

Джемал Козачи, експерт по противопожарните рискове, заяви, че през последните години не е имало толкова голям и бърз пожар в сграда, използвана като жилище, в Турция и в чужбина, така че този пожар трябва да бъде разгледан много сериозно.

Беше посочено, че шестима души са били засегнати от дима при пожара, а един човек е пострадал с изкълчен крак.

Докато говореше за инцидента, министърът на младежта и спорта Мехмет Касапоглу заяви, че пожарът е избухнал около 22:00 ч. и се предполага, че е причинен от електрическо късо съединение на втория етаж на една от сградите.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук