Етнографска стая „Сръчковци“ заработи в Комплекс „Милосърдие“

0

Етнографска стая „Сръчковци“ отвори врати в Комплекс за социални услуги „Милосърдие“ към Каритас Русе. Децата – посетители на Комплекса, заедно със социалните работници и експерти, ще откриват заедно тайните на стари, изчезващи или позабравени традиционни занаяти. Ще се учат да леят восък и да правят сапуни, ще разбират как се преплитат нишките в тъкането на стан, що е то шивачество и какво лекуват билките.

Около две хиляди лева струва превръщането на пространствата в отделни кътове за работа по занаяти. Част от средствата са от дарения, събрани от различни благотворителни акции и базари, по време на които служители, доброволци и потребители заедно са изработвали сувенири и предмети за участие. Родители на децата-потребители на услугите, също са се включили с дарения, остатъкът от сумата е добавен от Каритас Русе. „Екипът на „Милосърдие“ благодари от сърце за усилията на всички доброволци и дарители“, подчерта управителят на комплекса Теодора Герганова.

Комплекс за социални услуги „Милосърдие“ към Русенската католическа организация „Каритас“ работи с деца със специални нужди повече от 20 години. В момента го посещават 34 деца с различни физически, психически и умствени затруднения. Разполага с добра материална база: кабинети и зали, оборудвани за специализирана терапевтична работа. В Комплекса работят кинезитерапевт, психолог, логопед, социален педагог, социален работник и арттерапевт.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук