Младежът, ударил патрулка с „Порше“, ще стои с електронна гривна у дома

0

19-годишният А. А. от гр. Ветово, който с „Порше“-то си удари полицейски автомобил, остава под домашен арест, като мярката ще бъде контролирана чрез електронно наблюдение.

Това постанови Районния съд в Русе, уважавайки искането на прокуратурата за налагане мярка за неотклонение на младежа, обвинен в хулиганство и управление на МПС след употреба на алкохол.

Според магистратите, всички доказателства, включително и обясненията на А. А. сочат недвусмислено, че обвинението е обосновано. Освен това, по делото съществуват данни за извършени поне още 3 престъпления: противозаконно повреждане на чужда вещ, закана за убийство и възпрепятстване орган на власт да изпълни задълженията си. Налице е реална опасност А. А. да се укрие, видно от опита му да се отклони от наказателно преследване и да предотврати полицейската проверка. Според съда, целите на мерките за неотклонение биха се постигнали най-пълно с вземането на най-тежката от тях – задържане под стража, но предвид липсата на такова искане от прокуратурата, бе взета домашен арест, която да бъде контролирана чрез електронно наблюдение.

При евентуално обжалване или протестиране на определението на Районен съд – Русе, с което е взета мярка за неотклонение домашен арест по отношение на А. А., делото ще бъде разгледано в Окръжен съд – Русе на 23.05.2023 г. от 11,00 ч.

 

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук