След гонка: Пиян тийнейджър с „Порше“ удари полицейска патрулка

0

19-годишен младеж, управляващ „Порше Кайен“ е задържан след преследване, в края на което ударил полицейски автомобил, съобщиха от полицията в Русе

Инцидентът станал в ранния следобед вчера. Граждани подали сигнал на тел. 112 за лице в нетрезво състояние, управляващо агресивно лек автомобил марка „Порше Кайен“ в района на лесопарк „Липник“. Веднага към мястото били изпратени полицейски сили, но междувременно постъпила информация, че след направена забележка от граждани водачът и двама негови спътници отправили закани към тях, а след това с автомобила отпътували в посока към гр. Русе. Незабавно дежурните наряди били пренасочени за установяване на движещия се автомобил. Той бил засечен от екипите, но въпреки подадените светлинни и звукови сигнали не преустановил движението си. Преследването му е продължило по бул. „България“, където отново не спрял, независимо от ясно подадените сигнали от полицаите, а след това обърнал посоката си на движение и се е насочил по булеварда в посока изхода на града към София. В района при разклона за местността „Люляците“ автомобилът бил принуден да спре, заради излизащите от местността автомобили. След спирането си обаче, водачът потеглил назад и  блъснал със задната част на „Порше“-то предната част на патрулен автомобил. Служителите не са пострадали.

След удара шофьорът и пътниците се опитали да напуснат мястото и да избягат, но били заловени от униформените. Като водач на превозното средство „Порше Кайен“ е установен 19-годишен младеж от гр. Ветово, а като пътници двама мъже на 23 и 30 г., също ветовчани познати на органите на реда. При проверката на шофьора било изяснено, че той е неправоспособен и с положителна проба за алкохол, като уредът отчел 1,72 на хиляда. Младежът отказал кръвна проба. Проверката за наркотици е дала отрицателен резултат.

Случаят е документиран, като е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК и чл. 325, ал. 3 вр. ал. 2 вр. ал. 1 от НК,. 19-годишният е бил задържан по ЗМВР. Работата по случая продължава.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук