ГЕРБ замразява преговорите с ПП-ДБ

0

Замразяваме преговорите. Това заяви Мария Габриел на брифинг в централата на ГЕРБ след като вчера Радостин Василев от „Продължаваме промяната“ разпространи запис от заседание на Националния съвет на партията.

„Всичко си има граници. Моята е, че не мога да приема демокрация да се гради на базата на лъжи и разклащане на устоите на държавата“, добави тя. Габриел каза, че е уведомила за решението си Николай Денков, другият номиниран за ротационен министър- председател от „Продължаваме промяната-  Демократична България“.

„Това е нечуван подход към държавния апарат. Никога не са ми идвали такъв тип действия. Задавам си и въпроси – това ли е виждането им как се правят избори? Ако е това, българските граждани не заслужават такова отношение. Какво означава „ала-бала с президента”? Без ясни отговори и гаранции за спазване на принципите, не мога да участвам в каквато и да е форма. Важно е да има яснота по отношение ненарушаването на закона, деполитизирането на държавния апарат и службите, ясни гаранции за спазване на правомощията на институциите. Докато няма такива, замразяваме преговорите”, каза още Габриел.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук