Днес посрещаме лятото

0
Чудесен „отпускарски“ юли

Днес, 21 юни, в 17:56 ч. българско време, настъпва астрономическото лято. То е обвързано с момента на лятното слънцестоене – това е денят в годината, когато слънцето в северното полукълбо свети най-дълго. Слънцето навлиза в знака Рак, а Луната в този момент е в Овен. Лятното слънцестоене продължава до 25 юни, когато изгрева започва да настъпва с минута по-късно от предишния ден, но залезът е по същото време.

В първия летен ден метеоролозите обещават топло време, с температури около и над 30 градуса. На отделни места, главно в Североизточна България, ще превали краткотраен дъжд, възмогни са и гръмотевици.

На 21 юни продължителността на светлата част на деня е цели 15 часа 17 минути и 30 секунди, а лятото ще продължи 93 дни и половина – до 23 септември от 4:03 часа българско време.

От векове в Деня на лятното слънцестоене хиляди хора се събират в района на 5000-годишните мегалити край Стоунхендж, за да отпразнуват най-дългия ден на годината. Мнозина са убедени, че действат магически сили, които влияят върху човешките възможности.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук