Ваучерите за храна стават електронни

0

Ваучерите за храна, които работещите получават, да станат електронни, предвижда проектът за държавен бюджет. Ще има преходен период от шест месеца от 1 януари до 1 юли догодина, през който ще действат едновременно ваучерите на хартия и на електронен носител.

Проектът предвижда да се запази действащото данъчно облекчение за предоставяне на социални разходи в размер до 200 лева месечно на наетите лица под формата на ваучери за храна. С тях, както и досега, ще се пазарува в търговски обекти и ресторанти. С тях могат да се плащат и туристически услуги.

Ваучерът ще бъде под формата на карта, по подобие на банковите, или пък изцяло виртуален в мобилно приложение. От тях няма да може да се тегли кеш.

По последни данни на Асоциацията на операторите на ваучери за храна в България ваучери ползват над 700 000 работещи. Целта на дигитализацията е да се постигне намаляване на административната тежест и да се осигури по-конкурентна среда за всички, участващи в схемата за данъчното облекчение: операторите на ваучери за храна, работодателите, наети и други.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук