Русе отбеляза 115 години от гибелта на Стефан Караджа

0

С поднасяне на венци и заупокойна молитва Русе отбеляза 115-годишнината от гибелта на българския национален герой Стефан Караджа.

Честването, което бе организирано от НЧ „Стефан Караджа“, Национално дружество „Традиция“ клон Русе и Община Русе се проведе пред паметника на революционера до Градските хали, по традиция бе отбелязана годишнината от Събитието бе организирано съвместно..

„Надявам се този родолюбив пламък, с който сме закърмени, да ни дава смелост, кураж и силна обич, независимо с какво сме се захванали“, каза кметът Пенчо Милков пред присъстващите.

Представител на Русенската Света митрополия отслужи заупокойна молитва, а музикантите и певците от пенсионерски клуб „Надежда“ развълнуваха публиката със своите патриотични изпълнения.

В края на церемонията бяха поднесени венци и цветя в чест на героя.

Стефан Караджа участва в Първата и Втората българска легия и се сражава в множество боеве за освобождението на България. Почива на 30 юли 1968 година от раните си в Русенския затвор, след като е пленен от турските войски. Гробът му се намира в Парка на възрожденците в Русе, а тленните му останки са пренесени в Пантеона на Възрожденците, където могат да бъде открити и до днес

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук