Русе в подкрепа на обезобразеното момиче

0

Протест под надслов „400 шева – Свобода или Смърт!“ ще проведе в понеделник, 31 юли, в Русе организират дамите от „Зонта клуб“-Русе.

Акцията е в подкрепа на обезобразеното и малтретирано 18-годишно момиче от Стара Загора. Началото е в 19 часа, сборният пункт е пред Съдебната палата.

Протестът е част от национално шествие на 31 юли, организирано от „Зонта“-Стара Загора в името на справедливостта и в името на живота без агресия.

Случаат предизвика буря от възмущение и негодувание, след като бе публично оповестен. 18-годишно момиче от Стара Загора е било буквално обезобразено с макетно ножче от своя приятел. Нарязани са ръцете, краката и гърдите, носът ѝ е счупен, а за накрая цялата ѝ коса е подстригана с машинка. Животът й е спасен в болница, като раните са закърпени с 400 шева.

Извършителят бе задържан за 72 часа, след което прокуратурата е поискала постоянният му арест. Районният съд в Стара Загора е уважил искането, но след това Окръжният съд го е освободил, като е преценил, че се касае за лека, а не средна телесна повреда.

Днес бе съобщено, че по искане на районната прокуратура в Стара Загора полицията в града повторно е задържала 26-годишния Георги Николаев. Повдигнато му е обвинение за закана за убийство на 18-годишната Д. М.  Престъплението е квалифицирано по чл. 144 от Наказателния кодекс, който предвижда лишаване от свобода до три години.

Министърът на правосъдието Атанас Славов вчера призова прокуратурата да проведе пълно, обективно и задълбочено разследване на обстоятелствата, като се използва целият инструментариум на закона, за да защитят невинната жертва и обществения интерес.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук