И сиренето влезе в списъка със защитени наименования за произход

0

Европейската комисия одобри добавянето на българското саламурено сирене в списъка със защитени географски индикации на ЕС. Така, седмица след киселото мляко и то влиза в листата на близо 1650 вече защитени земеделски продукти.

В съобщението на ЕК е посочено, че ‘Българско бяло саламурено сирене“ / Bulgarsko byalo salamureno sirene е ферментирал млечен продукт, произведен от пълномаслено краве, овче, козе, биволско или смесено мляко с добавка на закваски, съдържащи Lactococcus lactis subsp. lactis и Lactobacillus casei, както и симбиотични закваски от бактериите Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus и Streptococcus thermophilus, получени чрез подсирване с мая за сирене, преминали необходимата обработка, отлежали в саламура и са предназначени за консумация.

 

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук