През август: Много слънце, но и чести валежи

0

Много слънце прогнозират синоптиците през най-отпускарския месец – август. Но но между горещите периоди ще се повиши вероятността и от очаквани студени атмосферни фронтове, придружени от валежи.

През първото десетдневие ще преобладава слънчево и горещо време, но до обяд. Следобедите се очакват валежи и гръмотевици, но на много по-малко места, и то предимно в планините. По-малка е вероятността от валежи над Източна България. Температурите в страната ще са между 34-38°С, което е с 3-5 градуса над климатичната норма.

Към средата и към края на първото десетдневие и в началото на второто (между 3-5 и 7- 9 август) отново се повишава вероятността за валежи на повече места в страната, които в някои райони ще са и по-значителни по количество, с гръмотевични бури и с условия за градушки. Очаква се и захлаждане, и по-ниски температури по климатична норма.

се очаква температурите да са с 3-5 градуса над климатичната норма.

В първите дни от второто десетдневие времето ще е предимно слънчево, а следобедите – с висока облачност. Температурите ще са около нормата за август и ще са между 35-37°С. Над Дунавската равнина ще е ветровито. Към 18-19 август се очаква преминаване на студен атмосферен фронт, с който и температурите ще се понижат. Възмогни са валежи и гръмотевици. След краткотрайното захлаждане, до края на второто десетдневие температурите ще се повишат, но в следобедните часове вероятността от валежи е по-висока.

В по-голяма част от страната през третото десетдневие вероятността от валежи е много по-малка. Времето ще е слънчево и горещо. Очакваме и температури от над 35°C. Обикновено към края на месеца се повишава вероятността и от по-силни атмосферни смущения.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук