„Гражданите“ в Русе преизбраха координатора си

0

В работата на конференцията взеха участие лидерът на партията Меглена Кунева и заместникът й Найден Зеленогорски, който е и организационен секретар на Реформаторския блок. Двамата не подминаха и някои от най-горещите за региона въпроси, като разширението на пътя Русе-Велико Търново и др.

Проблемът с пътя е изключително важен, но големият проблем е, че в България няма концепция, заяви Зеленогорски и в подкрепа на думите си допълни, че в общи линии същото се случва и от тези 500 млн. лева от държавния бюджет. Държавният бюджет можеше да реши – за нас по-добре е да инвестираме в пътя Русе-Търново, отколкото да правим безсмислени проекти в някои общини, които на всичко отгоре не са обосновани, нямат никакъв икономически ефект и не довеждат до трайно развитие на икономиката и създаване на икономически растеж”, каза бившият плевенски кмет.

Според Меглена Кунева страната ни не си защитава проектите и България е изпуснала момента транспортът й да стане наистина европейски, което означава интегриран и интелигентен.

„Това, което истински ме притеснява, че ние не виждаме извън магистралите, не виждаме друг транспорт, не виждаме река, не виждаме море и най-вече не виждаме железопътния транспорт”, подчерта бившият еврокомисар.

Кунева каза още, че листата с кандидати за евродепутати на Реформаторския блок се очаква да бъде готова до края на месеца.

 

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук