Община Русе единствена от големите общини с ръст в бюджета

0

Такава е рамката на бюджета за годината, който общинските съветници приеха на извънредната си сесия днес. Текущият бюджет е 92 990 037 лева, а капиталовите разходи, свързани с инвестиционната програма на общината, са в размер на 9 296 852 лева.

obst_savet-sesia90 Основният финансов документ на Общината получи безпрецедентна подкрепа – „За“ бюджета гласуваха 44 от присъствалите на заседанието 46 общински съветници, 2-ма се въздържаха, нито един не гласува против.

obst_savet-sesia89Русе е единствен от големите градове в страната, чийто бюджет бележи ръст, показва сравнението с бюджетите на най-големите общински центрове в страната. Бюджетът на София е 1.2 млрд. лв. – с около 250 млн. лв. по-малко от 2015 г. Макрорамката на варненския бюджет за 2016 г. е 221.67 млн. лв., което е с около 40 млн. лв. по-малко. По-малко пари ще харчи и Бургас. С европейските средства миналата година бюджетът стигна рекордните 318 млн. лв. Сега индикативната рамка е 214 млн. лв. В Пловдив се предвиждат 222.5 млн. лв., които са с около 40 млн. лв. по-малко. С около 10 млн. лв. се свива и бюджетът на Стара Загора.

Както „Русе нюз“ вече съобщи, приоритети на Общината през годината ще бъдат Инвестиционната програма предвижда обновяване и модернизиране на системата за улично осветление, електронно захранване на кея, балансирано озеленяване на междублоковите пространства, ремонт на общинската пътна мрежа.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук