Адвокат Денев: Синът ми е лекуван с експериментално лекарство

0

Бащата на починалия абитуриент от коронавирус през лятото продължава да обвинява лекарите за смъртта на сина му, въпреки заключението на лекарите, че грешка в лечението няма.

Медицинският доклад бе оповестен миналата седмица. Одитът установи, че прилечението на абитуриента няма лекарски пропуски и грешки.

Това съобщава Дарик, обобщавайки случая.

Според NOVA адвокат Иван Денев от Велико Търново твърди обаче, че синът му е бил лекуван с експериментално лекарство, че е имал възможност да се запознае с медицинската документация по случая и че момчето не е давало информирано съгласие за лечението му.

Шефката на отделението по реанимация д-р Сибила Маринова потвърди, че не е имало подписана декларация, но уточни, че документи в  интензивния сектор за лечение на COVID-19 не се вкарват заради заразата, защото след това написаното ще бъде заличено, ако им се приложи дезинфекция.

„Не е експериментален, той е регистриран от 2009 в България, прилага се при деца над 2 г. Пациентът беше адекватен и изключително съдействащ при лечението“, обясни лекарката.

Според проверката в болницата грешки в лечението няма, но като пропуск е отчетена именно липсата на подпис за информирано съгласие.

Според бащата дори и синът му да е имал пневмония, не може в 21 век една болница да не може да я излекува.

Преди около 3 месеца 19-годишният Христо Денев стана най-младата жертва на коронавируса у нас, а неговият баща обвини лекарите, че са му приложили експериментално лечение, което е довело до смъртта му.

Преди ден великотърновци иприятели на починалия Христо Денев организираха бдение в негова памет.