Адвокат Петър Илиев ли ще е кандидатът за премиер?

0

Адвокатът Петър Илиев ще е кандидатът за премиер на „Има такъв народ“. Това съобщават „Свободна Европа“ и „Дневник“, позовавайки се на свои източници.

В предишния състав на правителството, обявен от Слави Трифонов, той бе предложен за правосъден министър. Слухове за номинацията му за министър-председател се носят от няколко дни.

В петък сутринта Филип Станев от ИТН заяви, че кандидатът им не се е занимавал с политика, но е познат в обществото. Очаква се името му да бъде обявено официално в 17 ч., когато президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство.

Илиев е на 43 години. Завършил е „Право“ в Софийския университет. Специалист по конституционно право. Почетен консул на Барбадос в България.

Юристът има връзка и с БСП – зет е на дългогодишния червен депутат Младен Червеняков. Според Mediapool Илиев е работил безвъзмездно по организацията на референдума на Слави Трифонов още през 2016 г. По информация на разследващия сайт Bird.bg Илиев е бил в борда на фирмата „Краун Медия“ преди дружеството да бъде купено от майката на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски – Ирена Кръстева.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили