Агресия над животни: Деца примамват и убиват гълъби във Велико Търново

0

Агресивно видео заля социалните мрежи. На него се вижда как две момчета на възраст около 12-15 години безмилостно убиват гълъби. Първоначално използват хляб, за да ги примамят, а след това ги налагат с дървена тояга.

Случката се развива на улица “Полтава” във Велико Търново. Свидетел на сцената е снимал с телефона си от балкона на жилищна сграда.

Публикацията естествено предизвика силна реакция от онлайн обществото. Заваляха коментари от природо-, право- и всякакви други защитници и съвети за подаване на сигнал към съответните служби и дори за тяхното самосезиране по случая.

Някои от потребителите имат предположения и за самоличността на момчетата, въпреки че те са с маски. Други изразиха съмнение, че децата са с психични проблеми или пък, че вероятно са дошли от близък до мястото Център за настаняване от семеен тип.

Въпреки голямото недоволство обаче се оказва, че нито един сигнал не е подаден към полицията, обясниха от ОД на МВР – Търново. Оттам казаха, че все пак наистина ще се самосезират и ще извършат проверка, след което ще ни съобщят резултатите от нея.