Агресия в планината: Хижар нападна група студенти (видео)

0

Агресия в планината. 28 студенти от Шумен са нападнати от хижар на Заслон Тевно езеро в Пирин. Двама са пострадали, а групата е принудена с часове да търси подслон в планината през нощта.

Групата от 28 студенти нощувала в заслон Тевно езеро, когато малко преди лягане, по думите им, без провокация са били нападнати от хижаря. Той хвърлил столове по тях, в следствие на което ранил две от момчетата. След заплахи за използване на нож и пушка групата напуснала заслона през нощта и след седем часов преход намерила друг подслон в планината.

„Той, когато хвърляше столове по едното момче, което реално отнесе около 3-4 удара със стол аз се опитах да отида до хижаря, да го обезвредя, да му взема стола и в същия момент просто някак си не успях да уцеля времето в точния момент и той докато хвърляше стола ме удари през лицето“, разказа един от пострадалите – Ивайло Койчев.

Според Ивайло Сакерлиев, който също е станал свидетел на сблъсъка, хижарят е извадил и нож. Във видео от инцидента се чува как хижарят вади нож и плаши студените, че ще заколи първия, който дойде при него. Чуват се крясъци и писъци на жена.

„Той не беше агресивен само към нас, беше агресивен и към съпругата си, започна да я души и да крещи и на нея, започна да я души, започна да й крещи и на нея, смятаме че това поведение се повтаря и наистина нещо трябва да бъде направено“, разказа Виктория Рангелова.

Самият хижар Иван Дрънков отрече да е нападал студентите. Той твърди, че младите хора били агресивни и не спазвали правилата – разхвърляли помещенията и изпочупили камерите.

„Няма как да ударя някой, аз не съм срещу 30 човека, можеш ли да удариш някой, печката беше изблъскана по средата на масата, изпочупили бяха камерите, камерите бяха изпочупили“, заяви той.

Заслонът е собственост на Български туристически съюз, от където заявиха че до тях официален сигнал няма и че отношение по случая ще бъде взето едва след приключване работата на разследващите.

Във фейсбук IТ специалистът Кирил Радев, който миналата година не бе допуснат в заслон на Витоша, разказа, че това не е първото оплакване от Дрънков. Той призова никой да не посещава Тевно езеро.

Депутатът от „Демократична България“ Борислав Сандов е поел инициативата да се свърже с Българския туристически съю, написа още Радев. От съюза заявили, че срещу Дрънков няма сингали и поискали такива.