Акад. Белоев стана „Почетен ректор на Русенския университет“

0
Проф. Белоев

Дългогодишният ректор на Русенския университет акад. Христо Белоев беше удостоен със званието „Почетен ректор“ на висшето училище.

Решението е взето от Академичния съвет за „огромния му принос в академичното развитие и просперитет на Русенската Алма Матер“.

Акад. Белоев е най-дългогодишният в историята на Русенския университет ректор. Той бе начело на висшето училище в периода 2007 – 2016 и 2018 – 2023 г.

Акад. Белоев е отличаван многократно за научна, научно-приложна, преподавателска и публична дейност. Удостоен е от Президента на Република България и Министерски съвет с орден „Св. Св. Кирил и Методий – първа степен“ през 2016 г. за големи заслуги в областта на образованието и науката. Той е DOCTOR HONORIS CAUSA на 18 университети от Словакия, Чехия, Румъния, Русия, Украйна, Казахстан, Армения, Киргизстан, Азербайджан, Монголия и др. Носител е на награда за наука „Питагор“ за 2013 година.

Сред по-значимите му отличия са още: Плакет на папа Бенедикт XVI; Награда „Русе“  за цялостен принос в образованието и науката; Златен медал на международното селскостопанско изложение АГРА 2009 за научна дейност и разработки,  Приз – Човек на 21 век на Сдружение България и др.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук