Ако няма нова ковид вълна, учебната година ще приключи присъствено

0

Ако няма нов скок в броя на заразените, учебната година ще приключи присъствено, съобщи МОН. Към днешна дата седемдневната заболяемост от COVID-19 в страната е само 75 на 100 000 души. За последно е била на такова ниско равнище около 15 август 2021 г. Тенденцията е към устойчив спад, допълват оттам.

В тази ситуация МОН се концентрира към социалната интеграция и наваксването на евентуалните образователни пропуски при децата и младежите, които учиха в онлайн среда.

„Многобройни проучвания, включително анализът на МОН от лятото на 2021 г., показаха, че дългата изолация в млада възраст води до проблеми с психиката и трайни дефицити при общуването и интегрирането в колективи на по-късен етап от живота. Именно за да компенсира тези негативни последици от пандемията, при сегашния минимален риск от зараза не се предвижда извънредно удължаване на възможността за обучение от разстояние в електронна среда извън разрешените от Закона за предучилищното и училищното образование  до 30 учебни дни по здравословни или други уважителни причини, удостоверени с документ“, заявяват от министерството.

Най-добрата агенция за подбор на персонал