Акушерката Емилия Ковачева отново бе осъдена за побой над новородено

0
Pixabay

Акушерката Емилия Ковачева отново бе осъдена на 18 години затвор за побой над новородено. Тя ще трябва да плати и обезщетение от 400 000 лева за родителите на пострадалото дете.

Решението е на апелативния съд, който се произнася по казуса за втори път. Процесът стигна до Върховния касационен съд, но бе върнат на втората инстанция за ново произнасяне, защото бе счетено, че намалената от 18 на 16 години присъда не е достатъчна. Така друг съдебен състав потвърди решението на първата инстанция от 2017 г., с което Ковачева бе наказана с 18 години.

Ковачева е подсъдима за опит за убийство на новородено дете. Бебето бе пребито в частната „Софиямед“ през април 2015 г. часове след раждането му. Кадри от охранителните камери показаха как акушерката го удря многократно и го разтърсва силно.

Според разследващите бебето е било малтретирано в продължение на час и половина и са му нанесени поне 39 удара. Следствие на жестокия побой детето получава множество увреждания, сред които и счупен череп. То бе спасено благодарение на бързата лекарска реакция.

зарядни станции за електромобили