Албум със снимки от времето, когато беше Русенски митрополит за ЧРД на патриарх Неофит

0

Подарък със сантиментална стойност – фотоалбум със снимки от различни събития, от времето, когато беше начело на Русенската епархия, получи за 76-ия рожден ден на Негово Светейшество българският патриарх Неофит от председателя на Общинския съвет в Русе Иво Пазарджиев.

Първата снимка в албума е от 3 април 1994 г., когато дядо Неофит беше избран за митрополит на Доростолска и Червенска епархия. Идеята на символичния подарък е да се подредят хронологично моменти от русенския период на Неофит, минаващ през титулуването му за Русенски митрополит през 2001 г., до избирането му за предстоятел на Българската православна църква през 2013 г.

„В деня на Вашето рождение засвидетелствам своето уважение и преклонение пред безкористното Ви служение в името на Христовата църква и благоденствието на българския народ“ пише в поздравителния адрес.

„Ваше Светейшество, продължавайте да водите православния български  народ към духовно съвършенство, бидейки ни пример в смирението, търпението и следването на изконните ценности. На многая и благая лета!“ завършва поздравлението си Пазарджиев.

Председателят на Общинския съвет изказва благодарност към всички, които отделиха от времето си и помогнаха този фотоалбум да събере в себе си уникални и запечатани завинаги моменти.