Александър Манолев подаде оставка, Борисов я прие

0
82
Александър Манолев подаде оставка

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка пред министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от правителствената пресслужба.

Като мотив за решението си Манолев изтъква стартиралата проверка на Върховна касационна прокуратура по повод медийни публикации и желанието му това по никакъв начин да не засяга работата на правителството. Друг аргумент, посочен от Манолев е солидарността с колегите му, които са спазили моралния стандарт в управлението и са напуснали постовете си само заради съмнения. „Сигурен съм, че в документите няма нищо срещу мен, но не мога да подложа семейството си отново на това. Благодаря за доверието. Решението ми е лично“, допълва още Александър Манолев.

Оставката на Манолев е приета от премиера Бойко Борисов, уточняват от „Дондуков“

Прокуратурата разпореди проверка след медийни публикации, че Александър Манолев е построил къща за гости край Сандански с пари от европейските фондове, но използва имота за лични цели.

Според публикациите, имотът е част от проект, финансиран с 380 000 лева по Програмата за развитие на селските райони, а плащането е било одобрено от Държавен фонд “Земеделие” през декември 2015 г., когато Манолев е назначен за заместник-министър на туризма.