Александър Томов събира подписи за втори мандат на Румен Радев

0
Александър Томов, Снимка: БГНЕС

Движение „Заедно за промяна“ започва подписка за издигането на президента Румен Радев за втори мандат. От формацията, чийто лидер е бившият шеф на „Кремиковци“ и ЦСКА Александър Томов, призовават всички опозиционните парламентарни и извънпарламентарни сили да подкрепят държавния глава .

„Президентът открито и смело застана миналата година на страната на протестите, той не раздели нацията, както го обвиняват неговите критици, а стана знаме и обединяваща сила на всички, които са недоволни от корупцията, ниските доходи и слабото управление на страната. Румен Радев стана естествен лидер на промяната, за която жадува по-голяма част от българския народ“, се посочва в подписката, цитирана от Mediapool.

Засега документът е подписан от ръководството на „Заедно за промяна“, както и от други 60 представители на движението.

Oт президентството твърдят, че Радев не е знаел за инициативата.

„Не е водена комуникация с държавния глава и той не е информиран за намерението на Движение „Заедно за промяна“ да инициира такава подписка. Очевидно организацията споделя високата оценка на милиони български граждани за работата и дейността на президентската институция“, казват от там.

На пресконференция в БТА Александър Томов също обяви, че не са искали разрешение от президента Радев за подписката.

Той посочи, че първият етап на инициативата ще бъде до края на март. Целта била да се търси „обединяващо звено на всички, които искат политическа промяна“.

зарядни станции за електромобили