Ало-измамниците пак се развихрят, завлякоха над 30 000 лв.

0
21
Мними полицай и лекар

След кратко затишие телефонните измамници отново се развихрят, става ясно от бюлетините на полицейските управления в Русе, Разград и Силистра.

Само за последните 24 часа на територията на трите области са регистрирани 5 измами, общата сума от които е над 30 000 лв.

Най-активни са били измамниците на територията на Силистра, където са осъществили 3 успешни „удара“. В единия случай 76-годишна жена поставила под контейнер за смет 3230 лв., друга, 2 години по-възрастна от нея хвърлила през терасата 5600 лв., около 105 г златни накити и монети и торбичка с неустановено количество други бижута. Мъж на 71 години пък поставил под контейнер 4000 лв., а после хвърлил от балкона 7 златни монети. И трите измами били реализирани по схемата че участват в полицейска операция по залавяне на телефонни измамници.

По същата схема 73-годишна жена от Разград била подведена да постави 12 000 лева и златни накити в чанта, която закачила на бравата на входната врата.

80-годишна русенка пък предала на специално изпратено „муле“ плик с 2500 лв. в него, след като измамниците я подлъгали даде „капаро за климатици“, поръчани от зет й.

По случаите са образувани досъдебни производства.

Отново полицията призовава: Не давайте пари на непознати под никакъв предлог. Подлагайте на съмнение всяко телефонно обаждане, в което някой ви иска парични средства. Имайте предвид, че няма практика, в която полицията да иска пари от гражданите. Затова не давайте парични суми и ценности на непознати, вярвайки, че оказвате съдействие на полицията. Преди да предприемете каквото и да било, свържете се с тел.112 или с близките си.