АМ Русе -В. Търново – задача №1 за новия областен управител

0

На челно място в работата му ще бъде още състоянието на проекта за автомагистрала между Русе и Велико Търново, както и обстановката относно пътния трафик от и към Дунав мост, където през последно време се бележи известен напредък.

Това каза новият областен управител на Русе Данаил Ковачев пред журналисти при церемонията по встъпването му в длъжност.

„Като население и жители на областта търпим континентален натиск върху нашата инфраструктура и  въздух. Ще приема мнението на народните представители по какъв начин би могла да бъде ангажирана централната власт за някои компенсации, които считам, че областта ни заслужава. Поддържането на асфалтовата настилка не изчерпва проблемите, които създава този натиск в почти цялата територия на региона“, каза Ковачев, като той отбеляза, че става дума не само за трафика от тежкотоварни автомобили в посока Велико Търново и южната ни граница, а и за този към морето, особено през летните месеци.

На следващ етап Ковачев ще работи и за осигуряването на честни и прозрачни местни избори. „Изборният процес в русенска област не е носил напрежение или поне на повърхността не се е виждало. Сигурен съм, че ще осигурим безпрепятствено провеждане на изборите“, счита областният управител.

Данаил Ковачев встъпи в длъжност като областен управител на Русе с обещание за приемственост и работа по основните проблеми пред жителите на региона.

„Приемайки поста, изразявам надеждата на политическата общност и коалиция „ДБ-ПП“, чиято номинация съм, че в момента парламентаризмът е на по-високо ниво и излъченото правителство използва всички механизми на политическа координация и взаимодействие“, каза новият областен управител.

На журналистически въпрос дали предстоят рокади в структурата на администрацията, той посочи, че не би могъл да формира становище по този въпрос още в първия си работен ден. „Всяка една система и всеки един екип може да бъде оптимизиран. Това обаче не трябва да е до безкрайност, тъй като все пак човешките и служебните отношения не търпят драстични намеси. Резултатът от дейността на Областна управа считам, че е напълно удовлетворителен. Няма вътрешноведомствени войни, административни спорове или кризисна обстановка“, каза Ковачев.

Заместник-областният управител на Русе Детелина Ачева е освободена от поста със заповед на министър-председателя Николай Денков. За момента не е ясно кой ще поеме овакантеното място и в какъв срок ще бъде назначен нов заместник на областния управител.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук