„Анархия“ и „Южен полъх“ откриват битката за „Маракана“

0
2248

Това реши жребият, който бе теглен в столицата днес. Името на русенския тим бе изтеглено от олимпийската шампионка по гребане Ваня Гешева. Русенци ще си оспорват първото място в групата със съставите на „Южен Полъх“ (Пловдив), „Белатрикс“ (Смолян) и „Шести Участък“ (Габрово).

Охициалното откриване ще бъде в 13 ч. на 30 август, събота, а в 14 ч. ще започне двубоят между „Анархия“ и „Южен полъх“ (Пд).

Общо в турнира ще вземат участие 24 отбора, разпределени в 6 групи. Победителят ще придобие правото да присъства на легендарния стадион „Маракана“ в Рио де Жанейро, където ще гледат мач на бразилския национален отбор. Освен това те ще станат съпричастни и към социалната кауза на Фен Купа 2014 – „Дари гол“, която превръща всички участници в потенциални благодетели за българския футбол. В рамките на кампанията до момента, за всеки отбелязан гол по време на мачовете от турнира, „Каменица“ АД заделя по 1 лев в специална благотворителна сметка, а събраната сума ще бъде инвестирана в подобряване на футболната среда в града на бъдещите шампиони.

Организаторите обещават и изненади за футболните фенове. Те ще могат да се включат в специална томбола за една уникална награда, осигурена от българския фен клуб на Aston Villa – „Bulgarian Lions”. Един късметлия ще спечели оригинална фланелка на Дъ Виланс с автографи на целия звезден отбор на клуба. Партньорите на турнира също са подготвили множество атрактивни изненади за феновете. Една от тях е незабравимо пътуване за четирима до Германия.