Анатоли Станев пое управлението на областната управа в Русе

0

Новият областен управител на Русе Анатоли Станев встъпи в длъжност. Това стана днес сутринта по време на тържествена церемония в Областна администрация – Русе. Той обяви, че идва с желание за приемственост и ще търси такава.

„Познавам отчасти екипа на институцията, работил съм с част от хората и съм сигурен в техните професионални качества.“, заяви Станев и допълни, че има сериозен опит в изграждането на екипи и екипната работна. Новият областен управител сподели, че също ще работи тясно с местната власт в региона и се надява да срещне разбиране и общи намерения.

При встъпването си в длъжност Станев обяви, че ще следва държавната и ще направи всичко възможно за ускоряване процеса по ваксинация в Русенско. Самият той е със завършен имунизационен цикъл и обмисля поставянето на бустерна доза.

На журналистически въпрос относно диалога му с екоактивисти, той заяви, че се чувства удовлетворен от това, което е свършил като директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите, и че ще направи всичко възможно да има добра комуникация.

По време на церемонията Българинов подари на Станев часовник под формата на камера. „Бъдете винаги в крак с времето и си сверявайте часовника с най-точните. Запазете много хубави моменти с колегите от администрацията.“, каза вече бившият областен управител.

Колкото до заместник областните управители, то засега е ясно, че областта остава с един. На този етап обаче е рано да се каже кога ще бъде назначен и от коя политическа квота. За поста областен управител Анатоли Станев бе издигнат от политическа партия „Има такъв народ“.