Ангел Русев: Ако Иван Иванов напусне, тръгвам си и аз

0

„Ако не е Иван Иванов, няма да се състезавам. Той е легенда. Ако се махне от националния тим и аз си тръгвам. Но мисля, че всичко скоро ще се оправи. Държавата трябва да помогне, защото ние сме спорт, който е дал много на България“.

Това каза двукратният европейски шампион по вдигане на тежести в категория до 55 кг Ангел Русев, който днес получи наградата за „Спортист №1“ за м. май в анкетата на спортните редакции.

Русев, който след седмица ще навърши 21 години, е започнал подготовка за шампионата преди два дни.

„Неделчо Колев има доста странно отношение към спорта и пречи на нашата подготовка. Той си е избрал няколко по-добри състезатели и се опитва да направи нова федерация. Другите страни, включително Италия и Турция, се развиват доста по-бързо от нас. Ние, състезателите не може да направим нищо. Ние сме с Иван Иванов и ще се борим с него до край. Колев се опитва да ни срине, но няма да успее“, каза още русенецът.

Той допълни, че не възлага големи надежди за представянето си на световното първенство в Богота (Колумбия) в края на ноември в новата за него категория до 61 кг.

„Моята подготовка започна вчера. Доста е тежко, защото е нова категория. Имам да свалям килограми. Нямам големи очаквания за световното първенство, може би 5-6 място и най-много бронзов медал в изтласкването, защото аз не съм добър в изхвърлянето. Сега още сме на тренировки за техника, може би след два месеца ще започна с тежести“, каза Русев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук