Ангел Русев и Севда Асенова сред най-добрите български спортисти за 2022 година

0

Двукратният европейски шампион по вдигане на тежести и състезател на ТСК – Русе Ангел Русев и вропейската шампионка и бронзова медалистка от световното първенство Севда Асенова са сред отличените за най-добър български състезател за 2022 година по време на „Гала на шампионите“. Двамата получиха и парична премия от Българския спортен тотализатор.

Церемонията събра на едно място част от най-обещаващите и изявени млади български атлети и спортисти, най-успешните български треньори и представители на колективните спортове и спортист с увреждания, които ни накараха да бъдем горди с техните постижения на международната спортна сцена.

„Над 140 са медалите завоювани от българските спортисти през изминалата година. Благодарим Ви“, каза пред отличените служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева. Тя благодари и на всички спортисти, които се включиха с помощ при разчистването на пострадалите от пороите села в Карловско и по този начин са доказали, че спорта не е само медали и постижения, а съпричастност.

„Гала на шампионите“  се организира под патронажа на Министерството на младежта и спорта и Българския спортен тотализатор. Отличия бяха връчени в няколко категории – млад спортист, млад отбор, спортист с увреждания, треньор на годината и отбор на годината. Беше връчена и специална награда за пробив на годината, призове получиха и шестима спортисти с най-високи резултати за 2022 г.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук