Английската гимназия в Русе с награда за иновации в образованието 

0

Английска езикова гимназия „Гео Милев“ e наградена за значителен принос към реализиращите се в област Русе иновации в образованието. 

Това съобщи началникът на Регионалното управление по образование Росица Георгиева. АЕГ „Гео Милев“- Русе е първото средно училище в област Русе, включено в мрежата на иновативните училища в България, създадена с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Иновативните промени, които училищният екип започна да апробира за период от 4 учебни години биха послужили за модел за изграждане на училище от 21. век в България.   

Целта на екипа е чрез промяна на традиционния начин на работа в няколко направления – учебна среда, преподаване, учене, взаимоотношения, диагностика и контрол на резултатите – да се повиши качеството на образованието в гимназията. На практика това означава стимулиране на активното учене и развиване на критическото мислене на учениците, ангажиране и участие в учебния процес с цел усвояване на знания и развиване на компетентности и умения, необходими за успешна реализация в живота. Крайната цел е превръщане на традиционното учене в лично, смислено, полезно и постоянно познание за всеки ученик, доближаване на учебния процес от класната стая до истинския живот.   

Награждаването се състоя на официална церемония по време на провелия се в град София Национален форум „Училищата с иновации за бъдещето“. 

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук