Късо съединение предизвикало пожара на бул. „Цар Освободител“

0

Късо съединение в електрически радиатор е най-вероятната причина за пожара, избухнал в апартамент в центъра на Русе в сряда вечерта. Радиаторът бил включен от живеещата там жена в една от стаите. След това тя отишла да готви в кухнята. Малко по-късно усетила дима.

Гасенето на огъня в апартамента на бул. „Цар Освободител“ е продължило почти три часа. Участвали са три пожарни и няколко екипа огнеборци. При пристигане на място е установено, че гори една от стаите на жилището, намираща се в задната част на блока.

Подпали се апартамент в центъра на Русе (видео)

Живущата в него жена на 55 г. била излязла на балкон в предната страна, като около нея е излизал дим. Тя е била евакуирана с помощта на сглобна стълба през прозорец. Жената е откарана от спешна помощ за преглед и по-късно е изписана.

При пожара е унищожено цялото имущество в една от стаите на апартамента. Заради струпаните дрехи, одеяла и други предмети огънят е бил гасен повече от час. При инцидента има нанесени щети и на долния етаж в сградата, където се помещават аптека и хранителен магазин.

 

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили