Апаши задигнаха пари и злато от апартамент на “Николаевска” 

0

Неизвестни към момента апаши са отарашили апартамент, намиращ се в блок на русенската улица “Николаевска”, съобщават от полицията. 

Според потърпевшите стопани в жилището е било проникнато във времето на тяхното отсъствие от 14 часа на 10 септември до завръщането им вчера. Проникнато било чрез отключване на входната врата с подбран или подправен ключ и са отнети  пари в брой в различна валута, както и златни бижута. Точната стойност на нанесената щета е в процес на уточняване. По случая е образувано досъдебно производство, с оглед извършено престъпление по чл. 195 от НК.
Също вчера е получено съобщение от представител на фирма, че техен служител установил посегателство от кафе-машина, монтирана на автобусна спирка на бул. “Христо Ботев”. По негови данни, чрез техническо средство /секретен ключ/ е била отворена на врата на машината и е откраднат пластмасов монетник за връщане на ресто, в който е имало 175 лева в брой на монети, както и метална каса, която впоследствие е открита в близост до мястото. Общата стойност на заявените от фирмата щети е за около 325 лева.