АПИ предупреждава: В събота и неделя се очакват застудяване и валежи от сняг

0

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) предупреждава за очаквано застудяване и валежи от сняг през събота и неделя, 27 и 28 януари. Шофьорите се призовават да тръгват на път с автомобили, които са подготвени за зимни условия.

Според прогнозата на метеоролозите, в Северна и Източна България се очакват валежи от дъжд и сняг. Областните пътни управления следят внимателно прогнозите по райони и в сътрудничество с пътноподдържащите фирми предприемат необходимите мерки. Пътищата се обработват превантивно с химически вещества, сол и пясък с цел намаляване на риска от заледявания и хлъзгавост.

Приоритет при поддръжката имат автомагистралите, най-натоварените пътища от първокласната и второкласната мрежа, както и проходите, които осигуряват връзките между Северна и Южна България.

Възможно е да има временни затваряния на участъци за почистване, особено в случаи на силен вятър, снегонавявания или слаба видимост. Трафикът може временно да бъде ограничен до подобряване на метеорологичните условия. В случай на необходимост, движението на тежкотоварни камиони може временно да бъде спряно, за да се осигури почистване на трасето и предотвратяване на блокади.

Шофьорите се призовават да бъдат изключително внимателни, да карат със съобразена скорост и да спазват необходимата дистанция. Не се препоръчват резки маневри и изпреварване на снегопочистващи машини. Агенцията подчертава важността на използването на автомобили, подготвени за зимни условия, за да се предотвратят затруднения и неудобства както за шофьорите, така и за специализираната техника, а блокирането на движението от неподготвени превозни средства може да предизвика затруднения за всички участници в движението.

За актуална информация относно пътната обстановка и зимната поддръжка, гражданите и транспортните фирми могат да посетят интернет страницата на Агенцията „Пътна инфраструктура“ на www.api.bg или да се свържат с тях на телефон 0700 130 20. Целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данни за състоянието по републиканските пътища в продължение на 24 часа.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук