АПИ: Тръгвайте на път подготвени, възможни са преспи и навявания по пътищата!

0

Шофьорите, на които им предстои пътуване през почивните дни, да тръгват с автомобили, готови за зимни условия, предупреждават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Националният институт по метеорология и хидрология издаде предупреждение от втора степен – жълт код, за 26 области на страната за събота. Метеоролозите предупреждават, че ще има силен вятър и снеговалежи, които в комбинация са предпоставка за навявания.

От пътната агенция уверяват, че абластните пътни управления и пътноподдържащите дружества следят метеорологичните прогнози и са в готовност да предприемат максимално бързо необходимите действия за обработка на настилките, за да се осигури проходимостта на пътищата.

Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България. За повишаване безопасността на движение при необходимост е възможно да се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър, снегонавяванията или слаба видимост, е възможно трафикът да се ограничава временно до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук