Арестуван е синът на кмета на Панагюрище

0

Синът на кмета на Панагюрище Никола Белишки – Иван – е арестуван, съобщиха от прокуратурата. Той е задържан заради катастрофа, след която е избягал. Инцидентът стана през нощта срещу вторник. Според разследващите 21-годишният мъж се е блъснал с джип „Субару“ във витрината на магазин в центъра на градчето. Преди това той е ударил три паркирани коли.

След инцидента шофьорът се е укрил. Джипът е открит изоставен близо до с. Панагюрски колонии. Белишки е задържан за 24 часа.

Синът на кмета на Панагюрище се блъснал с джип в магазин

Баща му потвърди пред бТВ, че е участвал в инцидента. Според него обаче синът му не се е укривал.

Това не е първият арест на 21-годишния Белишки. През 2019 г. той бе задържан по подозрение в незаконна търговия с антики. Тогава кметският син отправи и заплахи към репортер, направил разследване за незаконната търговия.

По това дело е внесен обвинителен акт срещу Белишки, заявиха от прокуратурата минути след съобщението за ареста му. Те припомнят, че при обиските през лятото на 2019 г. в апартамента му в София са открити антики и оръжия.

„В апартамента били намерени и иззети оръжия и боеприпас, в това число еднозаряден пистолет и револвер м. „Колт“, представляващ движима културна ценност. Такова качество имат и откритите на място фибули, монети и автентична богослужебна книга на църковнославянски език, отпечатана през XIX век. Вещи, представляващи движими културни ценности, както и боеприпаси и огнестрелни оръжия, били установени и на адреса в гр. Панагюрище – пушка м. „Крнка“, с монтиран адаптер и поставен боеприпас тип „Калашников“, еднозарядни пистолети, пушка м. „Пийбоди – Мартини“, саби. Обвиняемият не подавал документи за идентификация и регистрация по надлежния ред, утвърден от Министерството на културата. Той нямал и разрешителни за държаните от него огнестрелни оръжия и боеприпаси, съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия“, пишат от прокуратурата.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал