Армутлиева не иска да е министър на културата

0

Музикалният продуцент Станислава (Саня) Армутлиева, която бе издигната за министър на културата от Слави Трифонов, е отказала номинацията. Това е станало още във вторник, но тя го съобщи в петък. Ден по-рано самият Трифонов каза, че оттегля предложението за правителство начело с Николай Василев.

Според Армутлиева обаче нейният отказ е бил ясен дни по-рано.

„Благодаря на Слави и екипа му за доверието и честта, която ми оказаха. Ще съм на линия да помагам и на тях, и на всички онези, които приемат предизвикателството да бъдат двигатели на промяната и които счетат, че имат нужда от моя капацитет, колкото и както го видят и преценят“, заявява Армутлиева в дълъг пост в социалните мрежи.

Срещу нейната кандидатура вече започна подписка. Тя бе инициирана от дейци на културата.

Слави Трифонов се отказа от кабинета си, ще предложи нов

„Около мен, освен прекрасен кръг от умни, успешни и добри хора, има и цирей от омраза и номинацията ми за поста със сигурност ще провокира за пореден път неговото пукване. А пък и обективно погледнато нямам никаква нужда от министерски пост – заедно с екипа си работя по десетки вдъхновяващи и успешни проекти. Моят свят ражда смисъл всеки ден и ме радва, въпреки трудния контекст“, написа продуцентката.