„Астра“ прати трима на проби в „Дунав“, чакат още един

0
Четирима нови футболисти отпътуваха с „Дунав“

Трима чужденци са на проби в „Дунав” със съдействието на елитния „Астра“ (Гюргево), съобщиха от футболния клуб. Това са халфът Гудуин Ониека Кохиена, защитникът Тибериу Субтирица и халфът Себастиян Кулда. В близките дни се очаква и един нападател, от африканския контитент.

26-годишният Гудуин Ониека Кохиена е бивш капитан на националния отбор на Нигерия до 17 години, играе зад нападателя, използва и двата крака. Футболистът е минал и през румънския гранд „Стяуа”, играл е и в Молдова и в Азербайджан . След първите тренировки, нигериецът е оставил добри впечатления в ръководството на „Дунав”. По-трайни изводи обаче треньорското ръководство ще си направи в предвидените за събота от 14 часа и за вторник двустранни игри на новото изкуствено игрище на стадион „Дунав”, както и в предстоящите контроли.

20-годишният Тибериу Субтирица е десен бег, бивш капитан на юношите на „Динамо” (Букурещ), идва от „Афумати” – отбор от трета дивизия в Румъния.

Себастиян Кулда е на 23 години, играл е като десен халф в „Астра“.

Пробите на играчите са били уредени на базата на близките отношения, които русенци имат със съседите от „Астра” Гюргево, който е един от грандовете в първенството на Румъния.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал