„Атака“ иска референдум за бежанския център

0

Това заяви пред журналисти депутатът от националистическата партия Любомир Владимиров. По думите му, до няколко дни партията ще започне събиране на необходимите подписи в подкрепа на искането за референдум.
„Освен сградния фонд, изграждането на подобен „арест“ или център, не мога точно да го определя, е свързано и с решаването на още редица проблеми“, мотивира се депутатът. Сред тях са охраната и мерките за сигурност, които трябва да се вземат, ресурсното му обезпечаване, дали то няма да доведе до намаляване капацитета на охранителната полиция, не е за подценяване и въпроса с преводачите, тъй като, по думите му, в Русе има само двама преводачи от арабски език.
„Атака“ ще организира и протести в града срещу изграждането на подобен център, каза още Владимиров. Той заяви, че българските институции трябва да погледнат европейските директиви, защото текстове забраняват изграждането на подобни центрове в близост до обекти на националната сигурност какъвто е Дунав мост.
Владимиров бе категоричен, че българските служби повече не трябва да допускат нелегални емигранти на територията на страната.