Пускат Атанас Бобоков от ареста срещу 2 млн. лв. гаранция

0
Снимка: БГНЕС

Русенският бизнесмен Атанас Бобоков може да излезе от ареста, ако плати 2 млн. лв. гаранция. Решението е на апелативния спецсъд и е окончателно. Бобоков е в ареста от няколко месеца по обвинение за участие престъпна група заедно с брат му Пламен Бобоков и бившия зам.-министър на околната среда и и водите Красимир Живков.

Спецсъдът остави Атанас Бобоков в ареста

Според разследващите последният е организирал схема, чрез която опасни отпадъци от завода за акумулатори на Бобокови „Монбат“ са били струпвани на няколко места у нас вместо да бъдат изнасяни в чужбина.

Откриха хиляди тонове опасни отпадъци от фирмите на братя Бобокови (видео)

От май до сега Атанас Бобоков не е напускал ареста. На няколко пъти адвокатите му поискаха по-лека мярка заради заболяване на краката, но съдиите прецениха, че той може да се лекува и докато е задържан под стража. Миналата седмица Бобоков бе освободен под домашен арест от първата инстанция. Апелативният съд обаче замени мярката с гаранция от 2 млн. лв.

Гаранцията на Пламен Бобоков намалена 100 пъти – от 1 млн. лв. на 10 000 лв.

Ако Бобоков внесе парите, това означава, че до този момент двамата бизнсемени са платили 3 млн. лв., за да излязат от ареста. Преди месеци Пламен Бобоков плати 1 млн. лв. гаранция. Впоследствие срещу него бе образувано и второ дело, по което му бе определена същата гаранция. Съдът обаче я намали.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили