Атлантиците в България поискаха оставката на новия командир на ВВС

0
Атлантическият съвет в България поиска освобождаване от длъжност на новия командир на ВВС. В нарочна декларация във фейсбук от Съвета обвиниха ген.-майор Димитър Петров в саботаж за придобиването на новата ескадрила Ф-16.

Доц. Момчил Дойчев, съпредседател на Атлантическия съвет, каза пред БНР:

Оставката е необходима, защото ген.-майор Петров премина една тънка червена линия, която отделя военния човек от политика. Той навлезе в сферата на политиката, опитвайки се да представи своето ясно изразено политическо мнение като експертно. Това е неприемливо, защото всеки командир трябва да работи за изпълнение на това, което политическото ръководство на страната възлага, а не за това какво той мисли, че е в интерес на България“.

Повод за исканата оставка на генерал- майор  Димитър Петров стана негово изявление преди ден  поБНР, в което  коментира намерението на българското правителство да закупи още осем нови самолета Ф-16. Тезата на генерала бе, че това  „трябва да бъде добре обмислено“.

Според генерал -майор  Петров, „подобно решение поставя въпроси, свързани с обучението на летателния състав и новите съоръжения“.

 

Снимки: БНР

Най-добрата агенция за подбор на персонал