Аварийният ремонт на Дунав мост приключи, движението е без ограничения

0

Завърши аварийният ремонт на настилката на Дунав мост при Русе. Движението по съоръжението е възстановено и се осъществява без ограничения, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

От дам допълват, че че фирмата-изпълнител е приключила предвидените дейности по-бързо от предвидения срок, за да не се затруднява пътуването.

Ремонтните дейности бяха необходими, за да се гарантира безопасното пътуване през моста. Те ще спомогнат и да не се ограничава напълно трафикът по време на предстоящия основен ремонт на моста, информират още от АПИ. От там добавят, че се предвижда началото на основния ремонт да бъде поставено през идния месец, като строителните работи ще се изпълняват без спиране на движението, а трафикът ще се регулира със светофар. Ще се работи ежедневно по 10-12 часа на ден – през светлата част от денонощието. Работният процес ще се организира и извършва поетапно на участъци, така че превозните средства да преминават двупосочно в платното, в което не се изпълняват строителни работи, добавиха от пътната агенция.

От въвеждането на съоръжението в експлоатация – преди 70 години, досега основен ремонт не е извършван. Преди повече от 22 години е правено укрепване на фугите, а през 2011 г. е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка.

Техническият проект за ремонт на съоръжението предвижда цялостна подмяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничителни системи, маркировка. Изпълнител е ДЗЗД „Дунав мост“. Стойността на ремонта е около 44,9 млн. лева. Срокът за изпълнение е 730 дни.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук