Авария остави четири населени места в Шуменско без вода

0

Авария остави четири населени места в Шуменско без вода, съобщи кореспондентът на ТВН за региона. Водоподаването в Шумен, Велики Преслав, селата Дибич, Белокопитово и Панайот Волов започна поетапно да спира в 5 часа сутринта. Причината е отстраняване на аварии по довеждащ водопровод от язовир „Тича“. За преустановяване на водоподаването от него, както и за нарушения във ВиК системата предупредиха и в Търговище.

Няколко екипа на ВиК дружеството в Шумен работеха по отстраняване на аварии по главния водопровод от язовира. За целта обаче се налага да няма налягане. Затова водоподаването е спряно централно. От този водоем се черпи вода и за Търговище, а местното ВиК дружество предупреди, че поетапно ще се спира водата на места.

„Миналата седмица, след установяване на теч в две шахти, тръгнахме по трасето. Откриха и други, по-малки аварии. Нормално е при едно спиране да бъдат отстранени максимално повече течове, предизвикани от аварии. Те не могат да бъдат отстранени без да се спира водата, дори в някои от шахтите не можем да източим водата, за да видим за какво става на въпрос. На една шахта отток течовете бяха от три места. Двете със заварки, един фланец демонтираме с нов уплътнител“, каза управителят на ВиК – Шумен инж. Красимир Марков.

Според плановете на дружеството водоподаването трябва да бъде възобновено около 22 часа във вторник.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили