Автобусите до Басарбово по ново разписание, предстоят промени и в останалите

0
Автобусите до Басарбово

От 15 декември автобусите до Басарбово ще пътуват по ново разписание. Това стана ясно по време на среща на заместник-кметовете Магдалина Илиева и Димитър Недев с кметовете на населените места от Община Русе.

От тази дата курсовете до селото вече ще бъдат през 45, а не както досега – през 30 минути. Една от причините е, че заради липсата на достатъчно пътници честите курсове са икономически неизгодни за превозвачите. Цената на билета остава непроменена – 1,40 лв.

До разреждането на курсовете се е стигнало след среща между кмета на село Басарбово и единия от превозвачите, обслужващи маршрута. Решението удовлетворява нуждите както на жителите на Басарбово, така и на превозвача, категоричен е

„Ние като Община срещнахме двете предложения, това на кмета, което е предложение на пътуващите с предложението на превозвача, така че да удовлетворяват нуждите и на двете страни“, коментира г-жа Илиева.

Такива срещи ще бъдат проведени и с кметовете на останалите населени места, тъй като независимо от общия им характер, за всяко селище проблемите са индивидуални.

Експерименталните курсове ще продължат три месеца, в които ще се събират всички предложения и сигнали, след това ще бъдат обобщени и разгледани. „Идеята е да се направи нещо работещо, нещо което да е работещо както за пътуващите, така и за превозващите”, коментира Кремена Минева от отдел „Транспорт” на Община Русе