Автоинструктори искат нормативно регламентиране на електрическите тротинетки

0

Автоинструктори от Русе настояват за промени, свързани с електрическите тротинетки.

Една от причините е, че законът не е забранил изрично алкохола при управлението им. А инцидентите с тротинетки в града се увеличават. За седмица от Пътна полиция са съставили 13 акта за нарушения на водачи на тези превозни средства.

Наредба 18 за обществения ред при ползване на превозни средства на територията на Община Русе забранява движението на индивидуални електрически превозни средства и велосипеди в пешеходните зони. Водачите на тротинетки не могат да се движат с повече 25 км/ч на улицата. Глобата за превишена скорост е 50 лева. Но забраните непрекъснато се нарушават. В същото време санкционираните се броят на пръсти, а недоволните стават все повече

А електрическите тротинетки може да са още по-опасни, ако този, който ги управлява, е пил алкохол. Те могат да развиват скорост и над 50 километра в час.

Нито наредбата, нито законът обаче предвиждат санкция за това, електрическите тротинетки не подлежат и на регистрация. Затова автоинструкторите настояват ѝ

освен в общинските наредби, забрани и санкции за водачите на тротинетки трябва да се предвидят и в Закона за движение по пътищата, за да има по-голям ефект.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук