Автомагистрали „Струма“ и „Русе-Велико Търново“ с ключова роля за свързаност по оста Север-Юг

0

Автомагистралите “Струма” и “Русе-Велико Търново”, и тунелът под Шипка, са ключовите пътни проекти за постигане на по-добра свързаност по оста Север-Юг

Това каза министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков при обявяване отварянето на процедури за кандидатстване по Програма „Транспортна свързаност“, насочени към големите пътни и железопътни инфраструктурни проекти с обща стойност над 2,9 млрд. лв.

Той представи регионалната свързаност между България и Гърция, като акцентира върху коридора Sea2Sea, който ще свърже пристанищата на Егейско море, Черно море и река Дунав с железопътен транспорт. Министърът подчерта необходимостта от завършването на автомагистралите „Струма“ и „Русе-Велико Търново“, както и тунела под Шипка, за постигане на по-добра свързаност по направлението Север-Юг.

Той призова гръцките фирми да участват в предстоящите търгове за новите проекти и подчерта значимостта на подкрепата на Гърция за присъединяването на страната към Шенген и за бизнеса от двете страни на границата.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук