Авторитетно русенско присъствие

Авторитетно русенско присъствие в „Сцена на вековете“

Автор:
5 юни , 2018  

Осезателно русенско присъствие има в Третия сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“.

На Държавна опера – Русе е поверен Големият финал на фестивала, който е носител на престижния лейбъл „Европа на фестивалите. Фестивали за Европа“ за 2017 и 2018 година, ще има три русенски участия. На 5 септември русенци ще закрият фестивала с мюзикъла „Човекът от Ла Манча“ от Дейл Васерман. Преди това, на 3 август Русенската опера ще гастролира с „Луд гидия“ от Парашкев Хаджиев.

На 6 юли, в съпътстващата програма на фестивала Хилда Казасян и Русенската филхармония, със специалното участие на Васил Петров, Христо Йоцов, Живко Петров и Димитър Карамфилов ще представят програмата “Класика и Джаз с Хилда Казасян”, включваща най-популярните класически мелодии на маестро Вили Казасян.

Велико Търново ще се преобрази във „Верона на Балканите“ през това лято, когато крепостта Царевец отново ще бъде арена на оперни постановки на открито. Програмата включва общо седем заглавия. Сред тях са световноизвестния мюзикъл „Зоро“, по музика на Джипси Кингс и Джон Камерън, и операта „Джокондата“ на Понкиели, постановка на Театрално-музикалният продуцентски център във Варна, мюзикъла „Криворазбраната цивилизация“ по Добри Войников, постановка на великотърновския Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ и шедьовъра на Верди „Аида“, в изпълнение на Бургаската опера.

Фестивалът стартира на 14 юли и ще продължи до 5 септември.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.