Б. Борисов: Правителство с първия мандат няма да е устойчиво

0

Ние можем да направим правителство с първия мандат, но то няма да е устойчиво.

Това каза пред БТВ в първото си телевизионно изявление от доста време, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него, най-лесно правителство може да се случи с мандат на „Български възход“, но този кабинет ще е с кратък живот. Борисов каза още, че партията е готова със състав на кабинет, и че той няма да бъде номинацията на ГЕРБ за премиер.

„Готов съм за среща с лидерите на другите партии в парламента, но след като срещата бъде подготвена от експертите“, каза още Борисов. Според него, в края на контактните групи в Народното събрание трябва да се подпише документ, в който да бъдат включени всички приоритети на партиите и след това да се гласува само по тях. Според Бойко Борисов, ако всички са мъдри, правителство ще има. Той не изключи възможността за съставяне на кабинет без политически лица, министрите от който да изпълняват само точките, по които партиите са се споразумели.

Като вариант за правителство Борисов лансира идеята председателите на парламентарни комисии, които са от всички партии, да станат министри за по 5 месеца, да се изпълни всичко, което е договорено от експертите и тогава да се отиде на избори.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук