Б. Лукарски: СДС е неподготвен за избори

0
1140

Това призна при посещението си в Русе лидерът на СДС Божидар Лукарски“. Въпреки това той бе категоричен, че колкото по-бързо се проведат предсрочни парламентарни избори, толкова по-добре ще бъде за гражданското общество в България.

На въпрос на „Русе нюз“, дали не е дошло време за обединение на дясно ориентираните политически партии и движения в нова дясна коалиция от типа на коалицията СДС от началото на 90-те години и така да се възстанови нарушения политически баланс в страната, в който дясното на практика отсъства, Лукарски отговори, че точно това е стратегическия замисъл на реформаторския блок. Едно такова обединение, според него, е в състояние да получи доверието на 12-13 процента от избирателите, които в условията на реална изборна обстановка могат да нараснат още и така са получи шанс ако не да управлява, да влияе активно върху управлението на страната.

Лукарски каза още, че последните предложения за промени в изборния кодекс са плод както на исканията на протестиращите, така и на активни действия на сините. Не е ясно обаче как ще се реши проблемът с мъртвите души в списъците, който е основен, каза още синият лидер.